Alféa R32* en EPB

Comfort en verbruik komen voor de Alféa R32 warmtepomp op de eerste plaats! Deze focus zie je niet alleen in de praktijk. Ook in het E-peil worden deze uitgesproken keuzes beloond: zo levert de Alféa R32 zeer goede E-peil resultaten. 

Deze bijzonder goede scores maken het mogelijk om veel makkelijker een BEN-woning te halen (E30) of zelfs te zakken naar E20 of E10. Dankzij dit lage E-peil kan je genieten van een volledige of gedeeltelijke korting op je onroerende voorheffing (bouwaanvraag 2016  t.e.m. 2022).

Doe de test door hieronder uw eigen EPB-resultaat te berekenen!

*Verkrijgbaar sinds 2020-2021

Centrale verwarming

Vanaf bouwaanvraag 2018 houdt EPB voor verwarming rekening met de Europese Ecodesign wetgeving. Meer dan gelijk welke andere telg uit ons gamma gooit de Alféa R32 de hoogste ogen volgens deze normering. Het is dan ook de perfecte reeks om in te zetten voor de beste E-peil score vanaf bouwaanvraag 2018, mede dankzij de hoge energieklasse.

 

In EPB wordt er voor lucht-waterwarmtepompen (die ook sanitair warm water produceren zoals de Alféa Extensa A.I. R32 Duo en Combi) gerekend met de energie-efficiëntie bij 55°C watertemperatuur. Onze Alféa R32 haalt hier maar liefst tot 130% (type 10)!

Als onze Alféa R32 lucht-waterwarmtepomp dan wordt toegepast met een laag temperatuur afgiftesysteem (regime 35-30°C), zal dit concept niet alleen in de praktijk maar ook in EPB de hoogte ogen gooien.

Sanitair warm water (SWW)

Huizen worden steeds beter geïsoleerd en het spreekt dan ook voor zich dat het SWW verbruik hoe langer hoe meer het uiteindelijke verbruik van de warmtepomp zal gaan bepalen. Ook in de EPB resultaten speelt de opwekking van SWW dan ook een heel grote rol. Het Alféa R32 gamma biedt een volledige EPB-proof oplossing voor zowel grote als kleinere verbruikers. De DUO reeks met Geïntegreerd voorraadvat van 190L heeft een energie-efficiëntie van maar liefst 130%**! Voor een grotere SWW verbruiker kunnen we een voorraadvat van 300L (Combi 6-8-10) voorstellen: de Alféa R32 Combi reeks. Ook deze combinaties kunnen bijzonder mooie energie-efficiëntie waarden voorleggen bij de productie van SWW. 

**Volgens ErP-norm EU 811/2013

Wat is de impact van isolatie op het energieverbruik van een woning?

Trias Energeticas dicteert duidelijk eerst te investeren in isolatie en dan pas in een warmtepomp. Zodoende daalt de warmtebehoefte en dus ook het nodige vermogen van de warmtepomp. Hierdoor wordt de warmtepomp voordeliger in aanschaf en verbruikt uw klant bovendien een pak minder.

Investeren in isolatie verdient zich altijd op korte tijd terug.

shutterstock_134859284.jpg

Bereken zelf uw EPB-peil via Bouw-Energie