Bereken zelf uw EPB-peil via Bouw-Energie

Wat is de impact van isolatie op het energieverbruik van een woning?

Trias Energeticas dicteert duidelijk eerst te investeren in isolatie en dan pas in een warmtepomp. Zodoende daalt de warmtebehoefte en dus ook het nodige vermogen van de warmtepomp. Hierdoor wordt de warmtepomp voordeliger in aanschaf en verbruikt uw klant bovendien een pak minder.

Investeren in isolatie verdient zich altijd op korte tijd terug.

shutterstock_134859284.jpg

LORIA* en EPB

Comfort en verbruik komen voor de Loria warmtepomp op de eerste plaats! Deze focus zie je niet alleen in de praktijk. Ook in het E-peil worden deze uitgesproken keuzes beloond: zo levert de Loria zeer goede E-peil resultaten. 

Deze bijzonder goede scores maken het mogelijk om veel makkelijker een BEN-woning te halen (E30) of zelfs te zakken naar E20. Dankzij dit lage E-peil kan je genieten van een volledige of gedeeltelijke korting op je onroerende voorheffing (bouwaanvraag 2016 t/m 2018)

Vanaf bouwaanvraag 2018 houdt EPB voor verwarming rekening met de Europese Ecodesign wetgeving. Meer dan gelijk welke andere telg uit ons gamma gooit de Loria de hoogste ogen volgens deze normering. Het is dan ook de perfecte reeks om in te zetten voor de beste E-peil score vanaf bouwaanvraag 2018, mede dankzij de hoge energieklasse.

 

In EPB wordt er voor lucht-waterwarmtepompen (die ook sanitair warm water produceren zoals de Loria Duo en de Loria Combi) gerekend met de energie-efficiëntie bij 55°C watertemperatuur. Onze Loria haalt hier maar liefst tot 130% (type 05)!

Als onze Loria lucht-waterwarmtepomp dan wordt toegepast met een laag temperatuur afgiftesysteem (regime 35-30°C), zal dit concept niet alleen in de praktijk maar ook in EPB de hoogte ogen gooien.

*Verkrijgbaar vanaf 6/2019

Sanitair warm water (SWW)

Huizen worden steeds beter geïsoleerd en het spreekt dan ook voor zich dat het SWW verbruik hoe langer hoe meer het uiteindelijke verbruik van de warmtepomp zal gaan bepalen. Ook in de EPB resultaten speelt de opwekking van SWW dan ook een heel grote rol. Het Loria gamma biedt een volledige EPB-proof oplossing voor zowel grote als kleinere verbruikers. De DUO reeks met Geïntegreerd voorraadvat van 190L heeft een energie-efficiëntie van maar liefst 130%**! Voor een grotere SWW verbruiker kunnen we een voorraadvat van 300L (Combi 6-8-10) of zelfs 500L (enkel Combi 10) voorstellen: de Loria Combi reeks. Ook deze combinaties kunnen bijzonder mooie energie-efficiëntie waarden voorleggen bij de productie van SWW. 

**Volgens ErP-norm EU 811/2013